Zelf uw Teckel plukken

Gebruikerswaardering:  / 12
ZwakZeer goed 

Door mijn* werk- en showervaring met ruwharige teckels zijn ruwharige vachten en het plukken daarvan mijn specialisatie geworden. Als fokker, eigenaar en trimmer van dit leuke en eigenwijze ras vind ik het enorm belangrijk dat de ruwharige teckel op de juiste manier getoiletteerd wordt. Het gros van de eigenaren kiest bewust voor een ruwharige teckel en zijn als een blok gevallen voor zijn stoere, ruige uiterlijk met snor en baard. Zij zijn zich er van bewust dat adequate vachtverzorging nodig is om hun viervoeter er tiptop uit te laten zien en het gewenste uiterlijk te behouden. Hoewel de meeste teckelvachten absoluut te plukken zijn en het trimschema ook niet tot de moeilijkste behoort, blijkt in de praktijk toch vaak dat de ruwharige teckel niet altijd naar behoren wordt getrimd in veel trimsalons. In sommige gevallen kan de vacht na scheren of knippen voorgoed verpest zijn!

Workshop

Hoewel mijn klantenkring van ruwharen uit alle windstreken van Nederland en zelfs uit het buitenland naar Hardenberg komt, is het toch niet voor iedereen mogelijk om dit elk kwartaal of half jaar te doen. In sommige gevallen lijkt het men gewoon leuk om zelf te kunnen. Al deze redenen hebben geresulteerd in het ontstaan van de workshop ‘Zelf jouw teckel plukken’.

 

*Jessica Frijling is als gediplomeerd honden- en kattentrimmer aangesloten bij de Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteer Bedrijf (ABHB). Tevens is haar kennelnaam 'Smoochy Poochy' erkend door de FCI en Raad van Beheer. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Teckelclub.

 

In een dag leer je tijdens deze workshop een kort stukje theorie, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf de handen uit de mouwen gaat steken op een zelf meegebrachte teckel. Bovendien krijg je na deelname aan deze workshop toegang tot de besloten Facebook groep waar je contact kan onderhouden met Jessica, maar ook met anderen die deze workshop hebben gevolgd om om advies te vragen, foto's te delen en om tips & tricks uit te wisselen.

 

Kosten:

De kosten voor deze workshop bedragen € 99,00. Dit is inclusief een trimschema, onbeperkt koffie en thee en wat lekkers. Je kan je hiervoor inschrijven via onderstaand e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze workshop is ook geschikt voor vachten die voorheen geschoren of geknipt zijn geweest. Het is dan echter wel raadzaam om eerst met mij te overleggen of de vacht van jouw teckel nog te herstellen is. Ook is het mogelijk om een workshop op locatie te realiseren. Hiervoor is een minimum van 5 personen vereist.

 

 Data

(onder voorbehoud)

  • 14 april 2018 - Hardenberg (Overijssel)
  • Datum naar keuze (maandag t/m vrijdag) - Hardenberg (Overijssel) stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor het opgeven van een datum naar keuze

 

Tijdsduur:

De workshop is van 10.30 uur tot 16:00 uur.

 

Voorwaarden van deelname:

  • Binnen 24 uur na aanmelding ontvang je een bevestiging of het door jou gewenste tijdstip nog beschikbaar is.
  • Na bevestiging van het tijdstip, krijg je een aanmelding met de betalingsgegevens. Je krijgt 14 dagen de gelegenheid om de betaling aan ons in orde te maken. Gedurende deze periode wordt jouw aanmelding gereserveerd. Jouw betaling dient uiterlijk één week voor de workshop in ons bezit te zijn. Bij niet tijdige betaling vervalt deze. Jouw aanmelding is pas definitief bij tijdige betaling.
  • Honden dienen klit- en vlovrij te zien om aan deze workshop te kunnen deelnemen. Indien zij hier niet aan voldoen, kunnen zij geweigerd worden.
  • Bij annulering langer dan 48 uur voor het afgesproken tijdstip, kan je zonder verdere kosten een nieuwe datum plannen of is gedeeltelijke restitutie van het cursusgeld mogelijk. Restitutie wordt alleen verleend na in mindering brengen van administratie- en reserveringskosten á € 20,-.
  • Bij annulering tussen 24 en 48 uur voor het tijdstip van de afspraak is 50% van het cursusgeld verschuldigd. Bij annulering korter dan 24 uur voor het afgesproken tijdstip of absentie is 100% van het cursusgeld verschuldigd. Uiteraard valt overmacht hier niet onder.

 

Inschrijving:

U KUNT ZICH HIER INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOP.

 

Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3 Workshop 4 Workshop 5