Knaagdieren verzorging

Gebruikerswaardering:  / 3
ZwakZeer goed 

Ook voor konijnen en cavia's is een bezoek aan de trimsalon soms geen overbodige luxe. Uw (half)langharige konijn zal snel in de klit raken als het haar te lang en/of te dik wordt. Ook kortharige knaagdieren met een dikke vacht kunnen wij uit hun wintervacht helpen.

Knaagdieren 

Wacht niet te lang met professionele vachtverzorging, want konijnen hebben een dunne huid die snel beschadigd en konijnen zijn ook zeer stress gevoelig. Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het verstandig om uw dier elke 4-6 maanden naar de trimsalon te brengen.

 

De mogelijkheden voor het trimmen van uw knaagdieren zijn:

  • Ontklitten (mits mogelijk)*
  • Scheren
  • Knippen
  • Plukken
  • Ontwollen

 

*Ontklitten wordt alleen gedaan, mits mogelijk. Het welzijn van dieren staat bij ons bovenaan. Soms betekent dat een dier bij erge klitten of zelfs vervilting geschoren moet worden. Het is dan een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Uiteraard proberen wij u te begeleiden in het voorkomen van nieuwe klitten. Mocht u ondanks onze aanwijzingen er zelf niet uitkomen, dan kunt u ook een zogenaamde 'Borstelkaart' bij ons aanschaffen. Wij geven ook workshops "Katten trimmen' en 'Konijnen trimmen' voor baasjes en professionals.