Behandelingen

Gebruikerswaardering:  / 4
ZwakZeer goed 

BOBTWanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken.! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen) Daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd.

 

Indien uw hond gewassen wordt, zal hij nu het bad in gaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. In middels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel". En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

 

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen;

 

Wassen
U kunt ook bij ons terecht voor enkel een (tussentijdse) wasbeurt of een wasarrangement, waarna hij of zij lekker wordt drooggeföhnd.

 

Kammen en Borstelen
Indien u uw huisdier langharig wil houden, maar niet in de gelegenheid bent om dit zelf te bewerkstelligen, dan kunt u bij ons terecht voor afzonderlijke borstelbeurten in de vorm van een borstelarrangement.

 

Ontklitten
Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, waarin het welzijn van het dier altijd voorop staat,  is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het dier als de trimmer. Er worden hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht.

 

Knippen
Het inkorten van de kroeshaarvacht door middel van een rechte schaar of gebogen schaar , bijvoorbeeld Poedels, Doodles en Waterhonden.

 

Scheren
Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn scheerkoppen in variabele lengtes; van 1 mm tot 12 mm.

 

Effileren

  • Inkorten: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals Shih Tzu's en Maltezers.
  • Uitdunnen: Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Rassen die geeffileerd worden; Golden Retrievers, Spaniels en Setters.

 

Ontwollen
Twee- tot viermaal per jaar het dode en loszittende onderhaar verwijderen. Dit scheelt u aanzienlijk in rondslingerend haar in huis! U heeft er tevens even zelf weer minder onderhoud aan. Dit is ook mogelijk bij kortharige katten.

 

Dankzij Trimsalon Doggy Style nooit meer een 'bad-hair day' voor uw huisdier!