FAQ katten

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

Er zijn nogal wat misverstanden met betrekking tot de behandeling van uw kat. Daatom hebben we hieronder de meestgestelde vragen voor u genoteerd.

 

Willen katten graag gewassen worden?

In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, vinden de meeste katten het niet erg om gewassen te worden. De meeste katten zijn rustig tijdens het wassen en vinden het soms zelfs ontspannend. Katten die het niet gewend zijn, laten we hier rustig aan wennen.

 

Wordt mijn kat onder narcose behandeld?

Nee. Elke kat wordt zonder narcose behandeld. In uiterst zeldzame gevallen verwijzen wij u naar de dierenarts voor een licht kalmerend middel. Uiteraard gaat dit in goed overleg met u en de dierenarts

 

Kunnen agressieve katten ook behandeld worden?

In de meeste gevallen zullen wij altijd proberen om uw kat te kunnen behandelen. Echter kunnen wij dit pas beoordelen als wij uw kat hebben gezien.

 

Hoelang duurt de behandeling voor mijn kat?

Gemiddeld duurt de behandeling van uw kat niet langer dan een uur, maar mocht de vacht sterk geklit of zelfs vervilt zijn, dan kan dit langer duren. De duur van de behandeling is afhankelijk van de gezondheid en het karakter van de kat.

 

Hoe vaak moet de vacht van mijn kat verzorgt worden?

Wij raden aan om de vacht van uw langharige kat elke 6-8 weken te laten trimmen. Dit is echter afhankelijk van de individuele vacht en het onderhoud wat u zelf tussentijds doet. Hoe beter u zelf de vacht bij kunt houden, hoe langer de tussenpozen tussen de trimbehandelingen mogelijk zijn. Dit geldt ook voor kortharige rassen. Indien uw kat iedere zes weken naar de trimsalon komt, dan heeft u er in de tussenliggende weken zelf geen onderhoud aan.

 

Kan ik bij de behandeling van mijn kat aanwezig zijn?

De eerste keer verzoeken wij u er juist bij te blijven, zodat u ons eventueel kan assisteren en de kat op zijn gemak kunt stellen. Wanneer dit niet nodig mocht zijn, dan bellen wij u als de kat weer opgehaald kan worden.

 

Welke voordelen heeft het regelmatig laten behandelen van mij kat door een professionele trimmer?

Het grootste voordeel is dat u een schone en gezonde kat heeft die goed in zijn vel zit. Tevens worden klitten en vervilting door een regelmatige routine beperkt of voorkomen, evenals vorming van haarballen in de maag van uw kat, het vermindert allergieklachten en zorgt voor een schone leefomgeving. En u hoeft zelf niet of nauwelijks nog uw kat te verzorgen door het aan ons over te laten.

 

Ik heb andere vragen. Waar krijg ik antwoord op deze vragen?

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 0523 676956.

 

end faq