FAQ honden

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

Er zijn nogal wat misverstanden met betrekking tot de behandeling van uw hond. Daatom hebben we hieronder de meestgestelde vragen voor u genoteerd.

 

Hoelang duurt de trimbehandeling van mijn hond?

Gemiddeld duurt de behandeling van uw hond tussen de anderhalf tot twee uur. Er zijn hier echter diverse factoren op van invloed, denk hierbij aan: onderhoud door de baas, karakter, grootte, leeftijd, etc.

 

Hoe vaak moet mijn hond getrimd worden?

Dit is afhankelijk van het onderhoud wat u thuis doet, de vachtsoort van uw dier, maar ook factoren zoals leeftijd, ziekte, castratie, etc. Wij hanteren onderstaande richtlijnen:

• Poedel- en inkortvachten: 4-8 maal per jaar;
• Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar;
• Spaniëlvachten: 4-6 maal per jaar.

 

Kan ik mijn kortharige hond of mijn hond met stokhaar (Duitse Herders, Labradors, Golden Retrievers, etc.) ook laten scheren bij jullie?

Tenzij de reden van medische aard is, is het antwoord NEE! Waarschijnlijk vraagt u zich dit af, omdat uw hond het in de zomer enorm warm heeft (en/of enorm haart). Maar het scheren van uw hond is in dit geval het ergste wat u kan doen. De vacht van uw hond is namelijk niet alleen een bescherming tegen wind, regen, vuil en dergelijke, maar ook tegen de warmte. Zonder deze bescherming kan uw hond dus verbranden. Daarnaast kennen we bij het scheren van dit soort vachten ook het verschijnsel ‘scheeralopecia’. Bij dit verschijnsel zien we dat het geschoren haar niet (overal) meer teruggroeit, doordat de haarfollikel is beschadigd door het scheren. De behandeling die wij u aan kunnen bevelen is het ‘ontwollen’. Hierbij verwijderen we alleen de dode, loszittende onderwol. De onderwol kunt u vergelijken met een winterjas. Na het verwijderen van de overmatige onderwol, blijft er nog een laagje dekhaar (de bovenvacht) staan wat uw hond bescherm tegen invloeden van buitenaf.

 

Borstelen jullie ook de tanden van mijn hond?

Het poetsen van de tanden van uw hond is erg belangrijk, maar dit moet u zelf minstens drie keer per week doen. Wanneer u dit zelf niet doet, heeft het geen zin dat wij het doen, want wij kunnen dit niet in één trimbehandeling compenseren. Wanneer u zelf wel de tanden van uw hond poetst, heeft het uiteraard ook geen nut om dit voor u te doen. Het zou op hetzelfde neerkomen als u bij eigen bezoek aan de kapper vraagt of hij/zij uw tanden even wil poetsen. Wij raden aan om groot onderhoud alleen door een dierenarts te laten uitvoeren in verband met het beschadigen van de tanden, het tandvlees en de kans op ontstekingen.

 

end faq